Vatan Partisi'nden Adıyaman'daki operasyona tepki: Üreticiler derhal serbest bırakılmalı

1 Temmuz'da yürürlüğe giren torba yasa Adıyamanlı tütün üreticisini ayağa kaldırdı. Torba yasaya tepki gösteren 17 üretici eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Vatan Partisi olayı yakından takip ediyor. Ulusal Kanal Programcısı Cenk Özdemir ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, olay yerinden tütün üreticisinin sesini duyurdu. Arif Doğan, gözaltına alınan çiftçiler hakkında ''Bu kabul edilemez bir durum, üreticiler derhal serbest bırakılmalı'' dedi.

Abone ol

1 Temmuz'da yürürlüğe giren Torba Yasa ile tütün satışına yetki belgesi zorunluluğu Adıyamanlı tütün üreticisini zora soktu. Adıyamanlı tütün üreticileri yetki belgesi zorunluluğunun kaldırılması için seslerinin duyurmaya çalışıyor.

Konuyu, Vatan Partisi yakından takip ediyor. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan ve Ulusal Kanal programcısı Cenk Özdemir Adıyamanlı tütün üreticilerinin sorunlarını yetkililere duyurmak için olay yerinden aktardı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan Adıyaman merkez ve bütün köyleri dolaşarak çiftçinin sorunlarını dinlediğini belirterek şunları söyledi:

- 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Torba Yasası ile tütün satışına yetki belgesi zorunluluğu getirilmesi kararının geri çekilmesi için Adıyamanlı çiftçilerin kararlı duruşlarını gördük. Burada üretici ve çiftçileri sürekli baskı altında tutan bir anlayış var. Bu kabul edilemez.

- Torba Yasaya tepki gösteren üretici öncüleri bu sabah (9 Temmuz 2021) eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındı. Bu kabul edilemez bir durum. Gözaltına alınan üreticiler derhal serbest bırakılmalı.

- Adıyaman çiftçisinin kararlılığı görüyoruz. Ekmeğine sahip çıkıyorlar ve çıkacaktır.

''KANUN TÜTÜN KAÇAKÇILIĞINI DAHA DA ÖZENDİRİR''

1 Temmuz'da yürürlüğe giren yasa ile kaçak tütünün önüne geçilmek istendiği ortaya atıldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan bu yasa ile kaçak tütünün önüne geçilemeyeceğini, aksine yasanın kaçak tütüne daha özendireceğini belirterek şunları söyledi:

- Bu yasa ile kaçak tütünün önüne geçilemez. Aksine tütün kaçakçılığına daha da özendirir. Türkiye'de Adıyaman tütünü satılmaz ise yurt dışından tütün ithal edilmek zorunda kalır. İthal edilen tütün terör örgütleri, mafyalar ve silah tüccarları getiriyor. Yani dışarıdan getirilen tütün terör örgütlerine finans edilmiş olur.

''VERGİ VERELİM TİCARET DEĞİL TARIM BAKANLIĞI'NA BAĞLANALIM''

Arif Doğan, çiftçilerin sorunları dinlediğini anlatarak şunları söyledi:

- Çiftçilerimizi, üreticilerimiz dinledik. Çiftçiler, ''Devletimize vergi vermeye hazırız'' diyor.

- Adıyamanlı bir çiftçi kardeşimizle konuşmamızda bize ''Biz iki defa ayaklandık. Biri 15 Temmuz'da vatanımızı korumak için diğeri ise ekmeğimiz elimizden alınmaya kalktığında'' dedi. Adıyaman tütün üreticisi bu torba yasayı geri çektirecek ve ekmeğini yemeye devam edecektir.

Adıyaman'da tütün üreticilerine sabah baskını: 17 üretici gözaltına alındı Gündem Merkez Bankası anketinde yıl sonu dolar tahmini Gündem Turkovac'tan müjdeli haber yolda Gündem Bakan Koca açıkladı: İlk doz aşısı yapılanların oranı yüzde 60'a ulaştı Gündem