F-Tipi telekulak

Gülen örgütü kimi neden dinledi? Dinlenen kişilerin özellikleri ve yaptıkları çalışmalar nelerdi?

Abone ol

İşte bu kurumlar, Türkiye'nin savunma sanayisinde kritik ve kilit görevler yapıyor. Ve Fethullahçı örgütün yıllardır yasa dışı dinleme ağı içinde...

Sedat İlhan Güldoğan... Uçak mühendisi... Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyor. Güldoğan, 2005-2011 yılları arasında Hava Araçları Daire Başkanı'ydı. Fethullahçılar hedef isimlerinden. Bütün telefonları yıllarca dinlenmiş. Bu dönemlerde Helikopter, Uçak, İnsansız Hava Aracı ve Modernizasyon ve Entegrasyon altında gruplandırılmış 40'dan fazla projenin sorumsuydu. Bu projeler arasında ATAK Helikopteri, ANKA İnsansız Hava Aracı, F-16 Uçağı da bulunuyor.

TSK'nın keşif, gözetleme ve istihbarat ihtiyacının karşılanması için başta TAİ, Vestel gibi ulusal firmalar tarafından insansız hava araçları geliştirildi. Bu sistemleri geliştiren ekibin proje müdürü Mehmet Demir Çiğdemoğlu da f-tipi telekulağın hedef listesinde yer aldı.

Dinlenenler arasındaki bir diğer isimde elektrik-elektronik mühendisi Ahmet Lütfi Varoğlu... O da Savunma Sanayi Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı. 1991 yılından bu yana birçok projede mühendis ve program yöneticiliği yaptı. Elektronik Harp, Radar, Komuta Kontrol, Haberleşme ve Bilgi Yönetim Sistemleri Projeleri üzerinde çalışan Varoğlu, "Askeri casusluk" davası kapsamında da gözaltına alınmıştı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı AR-Ge Daire Başkanlığı görevini yürüten Zübeyde Çağlayan da yasa dışı dinlenenlerden. Kritik projelerin alt gereksinimlerini Çağlayan'ın başında bulunduğu ekip karşlılıyordu.

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Ahmet Ceyhan Gören de yasa dışı dinlendi. Gören, akaryakıt kaçakçılığını önlemek için geliştirilen 'Ulusal Marker Uygulamasını' yürüttü.

Türkiye'nin en stratejik kurumlarından olan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Yarman da uzun süre dinlendi. Yarman, 7. ve 8. Beş Yıllık Kalkınma Planlarında, 'Askeri Elektronik ve Nükleer Enerji Özel İhtisas komisyonlarında' görev yaptı. Balyoz tertibiyle hapse atıldı...

HAVELSAN, Deniz Savaş Sistemleri, Hava Savunma Sistemleri, Yönetim Bilgi Sistemleri, Simülasyon ve Eğitim Sistemleri, Anayurt Güvenlik Sistemleri ve Enerji Yönetim Sistemleri alanlarında projeler yürütüyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP'de bir istifa daha Gündem Ergenekon hakimlerine şok! Gündem Yalova seçimlerinde rezalet Gündem Fethullahçı örgüt milli projeleri hedef aldı Gündem