Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik: En kritik aşama Sincar operasyonuydu

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Ulusal Kanal'da Yeşim Eryılmaz'ın sunduğu Gün Ortası programına katıldı. Özçelik, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan Harekatları hakkında tespitlerini paylaştı. Özellikle Kandil-Sincar hattına dikkat çekti.

Abone ol

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, Ulusal Kanal'a konuk olarak gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni başlayan Pençe-Kartal Operasyonu ve Pençe-Kaplan Harekâtları hakkında bilgi veren Özçelik, Türk Ordusu'nun, PKK faaliyetlerinin başını Türkiye sınırları dışında kesmeye başladığını vurguladı. Operasyon yapılan bölgenin kritik önemine de değindi.

Özçelik, "PKK terör faaliyetlerini, Türkiye toprakları dışında karşılama stratejisi çerçevesinde Irak'a yönelik bir harekat düzenledi. Önce hava harekatıyla başladı ve çok yoğun bir harekat oldu. Şimdiye kadar yaptığımız harekatlara doğu ve batı olarak bakarsak, en genişi. Ve burada en dikkat çekici olan kısım Sincar bölgesine yapılan operasyon... PKK'lılar bir süredir Suriye'nin, Fırat'ın doğusu Sincar ve devamında Kerkük ve Süleymaniye'ye giden hat üzerinde çalışıyorlardı ve bu hat üzerinde faaliyet gösteriyorlardı. Kandil'in yerini yavaş yavaş Sincar almaya başlamıştı. Biliyorsunuz orada Amerikan üsleri de var. Onların denetiminde onların koltuklarının altında devam ediyorlardı. Bu çerçevede PKK'nın ikinci Kandil'i olan Sincar'a yapılan operasyon bence en kritik aşamalardan birisi oldu" dedi.

Türkiye'nin varlığının bölgede düzenli bir şekilde kalacağını düşünen Özçelik, PKK'nın sınırdan geçip Türkiye'ye giriş yapmasındansa, Türkiye'ye girmeden mücadele etmenin ön plana çıktığını söyledi.

ulusal.com.tr

Yeni uygulama mahkeme salonunda ilk kez test edildi Gündem Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel: Ayasofya tartışması bir tuzak! Gündem Batmanlı ilahiyatçıdan HDP mektubu Gündem Beştepe'de işçi-işveren görüşmesi Gündem