Zehirli gemi yaklaşıyor!

Zehirli gemi hızla Türkiye'ye yaklaşıyor, Çevre Mühendisleri uyarıyor: "Havamızı suyumuz, toprağımız risk altında!" Radyoaktif madde yüklü olan geminin önümüzdeki bir kaç gün içinde İzmir Aliağa Limanı'na ulaşması bekleniyor.

Abone ol

Yaklaşan tehlikeyi bu sözlerle özetledi Çevre Mühendisleri Odası Baran Bozoğlu... Angoladan yola çıkan zehirli atık yüklü gemi hızla Türkiye sularına yaklaşıyor.

Normalin 5 katı seviyesinde radyoaktif atık olduğu düşünülen geminin Türkiye'ye geliş amacı, parçalara ayrılması. İşlemin yapılacağı yer ise İzmir Aliağa.

Türk hukukuna göre Türkiye radyoaktif malzeme girişi kesinlikle yasak. Bu kanuna rağmen geminin Türkiye'ye neden ve nasıl geldiği bilinmiyor. Çevrecileri ayağa kaldıran durum karşısında yetkilier hala sessiz. Durumun kritikliğine dikkat çekmek için Baran Bozoğlu ve İzmir ÇEvre Mühendisleri Odası, geminin parçalanacağı limana gitti.

Baran Bozoğlu, gemide bağımsız kurulışların inceleme yapmasını talep ettiklerini ve gerekli yasal işlemleri başlattıklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz'da kritik rapor dava dosyasına girdi Gündem Hrant Dink yaşasaydı Perinçek'le Strazburg'a giderdi Gündem Google kanseri önleyecek! Gündem Sosyal medyada örnek kampanya! Gündem