İhvan yöneticileri Türkiye'de

Erdoğan'ın Katar'dan kovulan Müslüman Kardeşler yöneticilerini davet etmesinin ardından örgütün liderleri Türkiye'ye gelmeye başladı. Sınır dışı edilmesi beklenen 7 kişiden ikisi Katar'dan ayrılırken İhvan'ın Dışilişkiler sorumlusu Amr Derrac'ın Türkiye'de olduğu belirtildi. Mısır'da ise Erdoğan'a tepkiler sertleşiyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davet ettiği Müslüman Kardeşler yöneticileri Türkiye'ye geliyor. Erdoğan, Mısır devriminin ardından Katar'a kaçan İhvan yöneticisi 7 kişiyi Türkiye'ye çağırmıştı.

Bu davetin hemen ardından Müslüman Kardeşler'in Dışilişkiler sorumlusu Amr Derrac'ın Türkiye'ye geldi.

Al Jazeera Türk'e konuşan Mısır Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eski vekili Cemal Abdülsettar, Mısır İçişleri Bakanlığı'nı yalanlayarak 7 İhvan yöneticisinden sadece ikisinin Katar'dan ayrıldığını açıkladı. Abdülsettar, Derrac'ın Türkiye'de olduğunu, diğer İhvan yöneticisi Vecdi Guneym'in de Derrac'dan sonra ülkeden ayrıldığını söyledi.

Katar'dan henüz ayrılmayan Abdülsettar, kendisinin de İstanbul'a yerleşeceğini, geriye kalan dört kişininse durumunun netleşmediğini belirtti.

"FAALİYET YAPACAĞIMIZ YER ARIYORUZ"

"Biz, Müslüman Kardeşler olarak sadece güvenli bir yer aramıyoruz; Mısır'da bize karşı yapılan darbe ile mücadele edebileceğimiz, baskı olmadan faaliyetlerimizi yürütebileceğimiz bir yer arıyoruz."

Öte yandan Erdoğan'ın, İhvan yönetcilerini çağırması Mısır'da tepkilere neden oldu. Mısır'ın önde gelen siyasetçilerinden Mahmoud Nafadi, Erdoğan'ın açıklamalarının Mısır'ın Türkiye ile ilişkileri bütünüyle kesmesi için yeterli olduğunu ifade etti.

Kahire'deki İbn-Haldun Kalkınma Araştırmaları merkezinin başkanı Dr. Saad El Din İbrahim de İhvan üyelerinin Türkiye'ye gelmesi karşılığında Katar'ın, AKP hükümetine para yardımı teklif ettiğini iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de toplu istifa Gündem İstanbul'un bir dokusu daha yok oluyor Gündem Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi açıkladı Gündem Erdoğan'dan IŞİD iddialarına yalanlama Gündem