Libya'da çatışma: En az 38 ölü

Libya'da kaos sürüyor. Ülkenin en büyük şehirlerinden Bingazi'de askeri birlikler ve radikal İslamcı militanlar arasında yaşanan çatışmalarda en az 38 kişi öldü. Çatışmalar başkent Trablus'ta da devam ediyor.

Abone ol

Libya'da radikal İslamcı gruplar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Militanlar Ülkenin ikinci büyük kent, Bingazi'de Cumartesi şehir merkezindeki ordu birliklerine saldırı düzenledi. Taraflar arasındaki çatışmalar pazar günü de devam etti.

Başkent Trablus'taki çatışmalarda son 1 haftada 97 kişi hayatını kaybederken en az 404 kişi de yaralandı.

2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana en ciddi çatışmalara sahne olan Libya'da radikal İslamcı militanlar ülkede önemli bir bölümün kontrolünü ele geçirmiş durumda.

Pazar günü Fransa ve Almanya, ABD ile İngiltere'nin çağrılarını takip etti ve bölgedeki vatandaşlarının acilen Libya'yı terk etmesini istedi. Cumartesi günü ise, ABD Libya'daki büyükelçiliğini boşaltmış ve personeli tahliye etmişti. Türkiye de Libya'daki büyükelçilik personelini tahliye etti.

ulusalkanal.com.tr

Gazze'de acil ateşkes çağrısı Dünya Davutoğlu'ndan ateşkes açıklaması Dünya Mısır'dan Erdoğan'a sert tepki Dünya Hamas bir asker daha kaçırdı Dünya