Putin: Koronavirüs aşısını tescilledik

Dünyanın ilk Kovid-19 aşısı tescillendi. Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği haber Rusya'dan geldi. Yaklaşık 2 aydır üzerinde çalışılan aşı çalışmaları olumlu sonuç verdi. Müjdeli haberi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, duyurdu. Putin, ilk aşıdan kızına da yaptırdı. Kısa sürede seri üretime geçileceğini vurguladı. Salgın için büyük bir adım olan aşıya "Sputnik" adı verildi.Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri ise bu süreçte Rus sağlık yetkilileriyle yakın temasta olacağını belirtti.

Abone ol

2 aya yakın gece gündüz demeden çalıştılar. Milyonlarca kişiye umut olacak aşı için onlarca deneme yaptılar. Dünyanın ilk koronavirüs aşısı sonunda tescillendi.

Kovid-19 salgınına ilişkin önemli adım Rusya'dan geldi. Moskova'daki denemeler olumlu sonuç verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın ilk koronavirüs aşısının geliştirildiğini kabine toplantısında duyurdu. Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldığını paylaştı.

Kendi kızının da aşıyı kullandığını belirten Putin, kısa süre içerisinde kitlesel aşılama sürecine geçmeyi umduklarını ifade etti.

Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği aşıya verilecek isim de belli oldu.

Aşının adını Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun Başkanı, Kirill Dmitriev açıkladı. Dmitriev,aşıya "Sputnik" adının verileceğini söyledi. Sputnik ,Rusların uzaya gönderdiği ilk uydunun ismi, olarak da ayrı öneme sahip.

Dünyayı umutlandıran haberle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden ilk açıklama geldi. Rus sağlık yetkilileriyle yakın temas halinde olunacağı belirtildi.

Aynı zamanda aşının bir dizi incelemeden ve testten geçerek güvenliğinin kanıtlanması ve etkisinin ortaya konması gerektiği vurgulandı.

Tescil haberini duyan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, denemeler için gönüllü oldu. Duterte, Aşı testlerinin kendisine de yapılmasını istedi.

ulusal.com.tr

Şehit Eren Bülbül kabri başında anıldı Gündem Benzine yeni zam Gündem Fransa'dan provokatif hamle: Fransız savaş uçakları Kıbrıs Rum kesimine indi Gündem Milli Savunma Bakanı Akar: Hiçbir oldu bittiye izin vermeyeceğiz Gündem