Kandil ziyareti iptal edildi

HDP İmralı heyetinin bir süredir beklenen Kandil ziyareti iptal edilirken, heyete Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Ceylan Bağrıyanık da dahil edildi. HDP Kandil ziyaretini, hükümetle görüşemedikleri gerekçesiyle erteledi.

Abone ol

HDP heyeti, bu hafta gitmeyi planladığı Kandil ziyaretini, hükümetle görüşemedikleri gerekçesiyle erteledi

HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Abdullah Öcalan’ın müzakere taslağını hükümetle değerlendirdikten sonra Kandil’e gitmeyi planladıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile hafta başında görüşme yapmayı beklediklerini söyleyen Buldan, hükümetle görüşmeden Kandil'deki PKK yöneticileriyle bir araya gelmeyi uygun bulmadıklarını belirtti. Açılım sürecinde kriz yaşandığı iddialarını reddeden Buldan, “Bizim müzakere taslağına hükümetin nasıl yaklaştığını bilmemiz lazım. Kandil ile görüşme tarihimiz hükümete bağlı” dedi.

Meclis'in kapanmasına az bir süre kaldığını hatırlatan Buldan, açılım yasaları çıkmadan tek bir adım atılmayacağını söylerine ekledi.

Bu arada HDP’nin genişletilmiş İmralı heyetine, Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Ceylan Bağrıyanık'ın da dahil olduğu öğrenildi. Bağrıyanık, İmralı’ya ilk ziyarette heyete eklenecek. Heyette HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken, Hatip Dicle bulunuyordu.

ulusalkanal.com.tr

Uzmanlardan korkutan deprem uyarısı Gündem F-tipine yeni soruşturma Gündem Babası da tepki gösterdi Gündem O saatin cezasını da Reza ödemiş Gündem