Yeniden üretim için destek bekliyorlar

4 ilçe, binlerce dönüm sera, çok sayıda yuva ve milyonlarca lira zarar. Antalya’nın batısından bahsediyoruz. Hortumun vurduğu o ilçelerde seralardan ve evlerden geriye kalan enkaz kaldırılıyor. Ulusal Kanal, bölgeye gitti ve hasarı yerinde inceledi.

Abone ol

Dünyaya macar çarliston ve macar dolmalık biber ihraç edeceklerdi. Hortum hem o biberleri, hem de seralarını talan etti...

Antalya’da şiddetli fırtınanın vurduğu batıdaki üretim bölgelerinde üreticiler enkaz kaldırıyor.

Beymelek’te hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yalnız 3 üretici tarım sigortası yaptırabilmiş. Diğer üreticilerin tapuları var ancak o tapular aile bireylerine ait.

Hortum önüne ne geldiyse aldı, savurdu. O savrulanlar arasında nice hayatların yaşandığı yuvalarda vardı.

Bölgede bazı yerlerde hala elektrik yok. Yıkılan direkler için elektrik dağıtım şirketi çalışma başlattı ama tarım panoları için çiftçiyi yalnız bıraktı.

Yaralarını imece usulüyle saran üreticiler yeniden üretebilmek için devletten yardım bekliyor.

Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay vatandaşları ziyaret etti, sorunlarını dinledi. Hukuki sorunlarda yardıma hazır olduklarını bildirdi.

HABER:DEVRİM DÖNMEZ-KAMERA:MESUT TÖRÜN

ulusla.com.tr

Özel ders verdiği öğrencisine tecavüz iddiası Yurt Ankara'da 'tek adliye' eylemi Yurt Üzüm 2017'de çiftçinin yüzünü güldürmedi Yurt Başpehlivanlara gülümseten soru: Bir oturuşta kaç koçu yersiniz? Yurt