Yüksek Seçim Kurulu seçim torbasını sandık görevlisine seçim günü verecek

Yüksek Seçim Kurulu 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği oylamasına sayılı günler kala yeni bir karar daha aldı. Seçimlerden 4 gün önce sandık kurulu başkanlarına verilen oy pusulaları ve diğer malzemeler, yeni kararla birlikte seçim sabahı teslim edilecek. Karar, 4'ten fazla sandık kurulan yerler için geçerli olacak.

Abone ol

Karara göre, oy pusulaları ve diğer malzemeler sandık kurulu başkanlarına seçim sabahı teslim edilecek. Daha önce malzemeler seçimden 4 gün önce veriliyor, görevli tarafından evinde muhafaza ediliyordu.

Halk oylaması için 4'ten fazla sandık kurulan yerlerde, seçim malzemelerinin bulunduğu torba, bina görevlilerince sandık kurulu başkanına tutanak karşılığında verilecek.

Edinilen bilgilere göre, karar AKP, CHP, MHP ve HDP'li üyelerin yer aldığı Yüksek Seçim Kurulunda oy birliğiyle alındı.

Ulusal Kanal'a konuşan Yüksek Seçim Kurulu yetkilisi, "Malzemelerin önceden teslim edilmesinden senelerdir rahatsızdık" ifadesini kullandı.

"KÖTÜ GÖRÜNTÜLER OLUYORDU: Görevliler seçim gününden önce malzemeleri alıp evine götürürken hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyordu. Görevlinin, malzemeler ağır olduğu için torbayı yerde sürümesi gibi tablolarla karşılıyorduk. Ayrıca, geçmiş seçimin birinde bir görevli malzemeleri aracının bagajına koymuş ve araç çalınmıştı. Bu tarz olayların önüne geçmek için alınmış bir karar."

Yetkili, 135 ve 136 sayılı seçim genelgesini güncelleneceğini, değişikliğin Resmi Gazete'de yayımlanacağı bilgisini de paylaştı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Terörizmle mücadelede dayanışma içerisindeyiz Gündem Prof. Dr. Şen: BND ilk kez teammül dışına çıktı Gündem Cenevre 5 görüşmeleri başlıyor Gündem Viyana Büyükelçiliğine Erdoğan'ı hedef alan pankart asıldı Gündem