Antalya'da örnek proje

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası ile Muratpaşa Belediyesi ortaklaşa örnek bir projeye imza attı. Projeyle, kuaför salonlarında çocuk yaşta evlenmek zorunda bırakılan kızlara gelin saçı yapılmaması, şiddetin neden olduğu morlukların makyajla kapatılmaması hedefleniyor.

Abone ol

Çocuk yaşta evlilikler... Şiddete maruz kalan kadınlar... Antalyalı kuaförler bu tabloya daha fazla seyirci kalmak istemedi.

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir projenin amaçlarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Proje kapsamında her gün 4-5 kuaför salonunu ziyaret ediliyor. Proje tamamlandığında 600 kuaför salonu bu konuda eğitilmiş olacak. Gerektiğinde salonlara psikologlar gelecek.

Belediye bünyesinde kurulan "Al Yazma Grubu" da eğitimlere başladı. Yazılı malzemeler hem müşterilere hem de kuaför salonu çalışanlarına ulaştırılacak.

Şiddetin neden olduğu morlukları makyajla kapatmak, çocuklara gelin saçı yapmak yerine mağdurlara hakları ve yardım için nerelere başvuracakları bilgileri verilecek.

Antalyalı kuaförler, kadının toplumsal mücadelesine verilen katkının Türkiye'de yaygınlaşmasını istiyor.

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY - KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

ulusalkanal.com.tr

Celal Kılıçdaroğlu CHP’den istifa etti Gündem Yangınlara karşı alınması gereken tedbirler neler Gündem Mahkemeden Tansu Çiller kararı Gündem Küba Ankara Büyükelçisi, Castro'nun Atatürk sevgisini anlattı Gündem