Mehmet Aksoy’un yanındayız

Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) heykeltıraş Mehmet Aksoy hakkında 4 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle dava açılmasını protesto ederek, Mehmet Aksoy’un yanında olduklarını bildirdi.

Abone ol

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Orkestra Şefi İnci Özdil, Mehmet Aksoy hakkında açılan davayla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Özdil açıklamasında, Mehmet Aksoy’un Türkiye’nin övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Ünlü heykeltıraşımız Mehmet Aksoy, Kars’ta yaptığı ‘İnsanlık Anıtı’ adlı heykele ‘Ucube’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 10.000 TL tazminat kazanmıştır. Davadan kazandığı parayı haram para olduğu gerekçesiyle heykele yatırmayacağını beyan etmiştir. Değerli sanatçı arkadaşımız Mehmet Aksoy emeğinin karşılığı olmayan bir parayı, helâl para olarak düşünmemektedir. Ekmeğini taştan çıkartan Mehmet Aksoy, taşları yontarak, onlara ruh vererek, alın teri ile emeğinin karşılığı olan parayı kazanır. Böyle bir sanatçıya neden kızılır, neden onun 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanması istenir?” dedi.

Mehmet Aksoy’un sanata, sanatçıya ve onun yaratılarına karşı yapılan saldırılara boyun eğmemek için tazminat davasını açtığını ve davayı kazandığını kaydeden Özdil, şunları söyledi: “Bu dava tüm sanatçılar adına açılmış bir davadır. Önemli olan kazanılan tazminat değil, sanata karşı yapılanlara dur demek ve bu yanlışları yapanlara, yanlış oldukları konusunda hukuk yoluyla bir uyarıda bulunmaktır. Mehmet Aksoy gerçek bir sanatçıdır. Dik duruşu ve verdiği mücadeleyle tüm sanatçılara örnek olmuştur. Biz sanatçılar, düşüncelerimizi özgür bir şekilde ifade ederken asla hiçbir şahsa, kuruma ve kuruluşa hakaret etmeyiz. Sözlerimiz söz, yaptıklarımız da sözlerimizin kanıtıdır; tıpkı Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’ gibi. Mehmet Aksoy, Atatürk’ün aydınlanma devriminin fedai bir sanatçısı ve Cumhuriyetimizin aydınlık yüzünü temsil eden, Türkiye’yi yaptığı heykellerle güzelleştiren en değerli sanatçılarımızdan birisidir.

Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB) olarak biz sanatçılar, Mehmet Aksoy’un yanında olduğumuzu ve mücadelesinde onunla birlikte yürüyeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Aydınlık

TSB'den heykeltraş Mehmet Aksoy'a tam destek! Kültür Sanat Ünlü sanatçı hayatını kaybetti! Kültür Sanat Bir kitap okudu hayatı değişti Kültür Sanat İftar sonrası sinema keyfi Kültür Sanat