TGB'den yanıt: Tebrik ediyoruz

Başbakan müşavirinin ölen işçi yakınını tekmelemesi büyük tepki topladı. AKP, yurttaşın TGB'li olduğu için tekmelediğini yaydı. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de iddialara yanıt verdi. Cengiz , tekmelenen kişinin TGB üyesi olmadığını söyledi, onurlu tavrından dolayı kendisini tebrik etti.

Abone ol

Türkiye Soma'ya ağlarken, Başbakan müşaviri Soma’da ölen Maden işçisinin yakınına tekme ile saldırması kamuoyunda büyük tepki topladı. AKP, Sosyal Medya ve bazı haber sitelerinde, yapılan saldırının meşru gösterilmesi için tekmelenen vatandaşın TGB üyesi olduğu iddia edildi. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz iddialara yanıt verdi.

Cengiz, tekmelenen yurttaşın TGB üyesi olmadığını ancak onurlu tavrından dolayı tebrik ettiğini söyledi. AKP iktidarını Türkiye’nin her yerinde protesto edeceklerini belirtirken, Soma’da protesto etme hakkının somalıya ait olduğunu da sözlerine ekledi.

Cengiz ,zorbalığa karşı tepki koyan soma gençliğine selam gönderdi.

17-19 Mayıs'ta bir daha Somalar yaşanmasın diye Samsun'dan Ankara'ya yürüyeceklerini açıklayan Cengiz, Baretler, Fenerler ve ekmeklerle ekmek olacağını belirtti.

Cengiz,1919 genç ile birlikte şehit düşen madencileri anmak için 19 mayıs günü saat: 13:00’de güven parka tüm Ankara’lıları davet etti.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan Türkiye’yi büyük bir utanca sürükledi Gündem Soma'nın sesi 1919 gencin sesi olacak Gündem 8 madencinin daha cansız bedenine ulaşıldı Gündem O madendeki çarpıcı gerçek Gündem