Putin'den 'bir numaralı' Çin açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile yapılan dev enerji anlaşmasıyla ilgili konuştu. Putin, Batı Sibirya bölgesinen bir hat daha çekilmesi halinde Çin'in Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisi olabileceğini söyledi. Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak da, yeni boru hattı maliyetinin 55 milyar doları bulacağını belirtti.

Abone ol

Rusya ile Çin’in yaptığı 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasının yankıları sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı Sibirya'da yeni bir hat daha kurulursa, Çin’in bir numaralı doğalgaz tüketicileri olabileceğini söyledi.

Yıllık 40 milyar metreküp Rus gazı tüketimiyle Almanya, şu an Rusya’nın en büyük doğalgaz müşterisi konumunda. Russia Today gazetesinin haberine göre Putin, "Rusya’nın Batı Sibirya bölgesini Çin’e bağlayacak hattın yapılması, doğu hattından daha hızlı bile geliştirilebilir" dedi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak da, Çin ile imzalanan doğalgaz anlaşmasının ardından, iki ülke arasında yapılaca doğalgaz boru hattı ile ilgili konuştu. Novak, Rus doğalgazının Çin’e ulaştırılması için kullanılacak “Sibirya’nın Gücü” boru hattı maliyetinin 55 milyar doları bulacağını belirtti

“Sibirya’nın Gücü” boru hattı, Yakut ve İrkutsk’dan çıkan Rus doğalgazını Uzakdoğu üzerinden Çin’e ulaştırmayı hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr

Bild'den Erdoğan'ı istemiyoruz manşeti Dünya Çin ile İran arasında neler oluyor Dünya Dünya bu anı konuşuyor Dünya Avrupa’da Türkler Soma için seferber oldu Dünya