Bodrum'da teknede 29 kaçak yakalandı

BODRUM açıklarında durdurulan bir teknede Suriye, Irak ve Pakistan uyruklu 29 kaçak yakalandı.

Abone ol

Mavi yolculuğa çıktıklarını söyleyen kaptanın da aralarında bulunduğu 3'ü Türk, 2'si Pakistan uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

Yalı Mahallesi Kargıcak Koyu'ndan, dün sabah, içinde 15'i Suriye, 8'i Irak ve 6'sı Pakistan uyruklu olmak üzere 29 kaçakla denize açılan 'Arasta' isimli tekne; Orak Adası açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerince durduruldu. Türk kaptan Rüstem P. gözaltına alındı. Yakalananlar jandarmaya teslim edildi. Kaptan Rüstem P.'nin ifadesinde, "Bana turist olarak gönderilen kişileri mavi yolculuğa çıkarmıştım. Datça tarafına gidiyorduk. Üç gün gezdirip, geri gelecektik" dediği öğrenildi.

Kaçakların ifadesinin ardından kaçak geçişe yardımcı oldukları iddiasıyla Yalı Mahallesi'nde operasyon düzenlendi. Pakistan uyruklu Muhammet Akbar İ. ve Fahad E. ile taksi şoförleri Halil K. ve Recep C. gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardınran ikisi Pakistanlı diğerleri Türk, 5 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan her iki operasyonda bir otomobil ile tekneye el konuldu. Kaçaklardan 3 bin 500 Euro aldıkları öğrenilen organizatörlerin üzerinden 3 bin 600 dolar ve 7 bin 900 euro çıktığı öğrenildi.

Yaşar ANTER

DHA

Yeniden keşif yapılsın Yurt Diyarbakır'da PKK cephaneliği ortaya çıkarıldı Yurt Araç girmeyen çamurlu yolda çocuklarını böyle taşıyorlar Yurt Ece Gürsel'in babası Tayfun Gürsel ölü bulundu Yurt