TGB: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Abone ol

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olan 18 Mart 2015’te, Çanakkale’ye gidişlerin vatandaşa yasak olacağıyla ilgili Çanakkale Valiliği’nden yayınlanan genelgenin ardından Çanakkale Valisi yeni bir açıklamada daha bulundu. TRT’ye açıklamalar yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, yapılacak törenlerin vatandaşa kapalı olmasının söz konusu olmadığını söyledi. Vali Ahmet Çınar'ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak ise üniversitelerden öğrenci topluluklarına yapılan yazılı duyurularda '18 Mart 2015 tarihinde gerçekleşecek tören programı sebebiyle "Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı" nın ziyaretçilere kapalı olduğu' yazıyordu.

Genelgeler ve yasak duyuruları havada uçuşurken, önceki gün (3 Mart 2015) Çanakkale Valisi'nin TRT'de, Çanakkale'deki kutlamaların vatandaşa yasak olamayacağını açıklaması kafaları karıştırdı, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti.

Derhal genelgelerinizi geri çekin. Gençlik 18 Mart'ta yasak tanımayacak!

İşte, Vali Ahmet Çınar'ın açıklamalarıyla aynı dakikalarda üniversitelerde öğrenci topluluklarına yazılı olarak yapılan yasak duyurusu:

İki 'Mustafa'mız vatan semalarından vatan toprağına Gündem 2017'ye randevu şok etti! Gündem Dolar’ı da Eğitip Donatacaklar mı? Gündem Vatan Savunmasında Atatürk’ün Kadınları görev başında Gündem