AKP 4 bir koldan operasyon başlattı

İsrail ile sıcak ilişkilerin ayyuka çıkması nedeniyle köşeye sıkışan hükümeti, 4 bir koldan haberleri yalanlama operasyonu başlattı. Tepkiler artınca, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü gündeme gelen konularla ilgili bilgi notu yayınladı. Bilgi notunda, İsrail jetlerine yakıt satışından, Türkiye'nin OECD'deki veto onayını kaldırmasına kadar bütün haberlerin asılsız olduğu iddia edildi.

Abone ol

Filistin'i bombalayan jetlere Türkiye'den yakıt satışı, Irak petrolünün İsrail'e satışı, Kürecik Radar Üssü'nden İsrail'e istihbarat aktarımı... İsrail'le olan samimi ilişkilerin yeniden gündeme gelmesiyle köşye sıkışan hükümet, sicil temizleme operasyonu başlattı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve kabine üyelerinin her fırsatta asılsız olduğunu iddia ettiği konularla ilgili Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü de harekete geçirildi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden yayınlanan bilgi notunda gündemdeki konulara tek tek yanıt verildi.

Bilgi notunun en başında da Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı "İsrail jetlerine yakıt satışı" konusu oldu. Bilgi notunda, belgeleriyle ortaya çıkan jet satışının asılsız olduğu iddia edildi. Ancak bir gün önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İsrail jetlerine 130 ton jet yakıtı satıldığını söyleyerek haberleri doğrulamıştı.

Yanıt verilen ikinci konu da Irak petrolünün İsrail'e satışı oldu. Bilgi notunda, satışın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yapıldığını savunuldu. "Kısıtlı miktardaki Irak petrolü Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara ulaştırılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

İsrail’le dış ticaretin artmasını "Küresel ekonomideki gelişmelere" bağlayan Koordinatörlük, Kürecik radar üssünden elde edilen istihbaratın İsrail’le paylaşıldığını da yalanladı.

Bilgi notunda, Başbakan Erdoğan'ın Yahudi kuruluşlar tarafından verilen Musevi nişanı ve üstün cesaret ödülünü iade etmeyeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Cömert davasında sıcak gelişme Gündem O validen açıklama geldi: İftarda misafirdim... Gündem Ünlü sanatçının durumu ağırlaştı! Gündem TGB, bakın nereyi işgal etti? Gündem