Patlıcan reçeli nasıl yapılır?

Iğdır'da kadınlar, geleneksel olarak kışın tüketilmek üzere sonbaharda hazırlanan patlıcan reçeli yapımına başladı. Kadınların zorlu çalışmaları sonucu hazırlanan patlıcan reçeli aynı zamanda aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Abone ol

Iğdır'da kazanlar patlıcanreçeli için kaynıyor.

Geleneksel olarak kışın tüketilmek üzere sonbaharda hazırlanan patlıcan reçeli için hummalı bir çalışma başladı.

Patlıcan reçeli, büyük emek istiyor.

Her hasadın ardından patlıcanlar özenle seçiliyor, tek tek soyuluyor, tuzlu suda bir gece bekletilip kazanlarda kaynatılıyor.

7 kadının bir araya gelerek kurduğu kooperatif sayesinde kadınlar aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali tanıtıldı Kültür Sanat Kahramanmaraş'ta 2. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri Kültür Sanat İskenderun'da 2. Kitap Günleri başladı Kültür Sanat Hatay'da Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi on binlerce ziyaretçiyi ağırladı Kültür Sanat