Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'den önemli açıklamalar

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, 28 Ocak'ta Fransa'da görülecek olan Perinçek-İsviçre davası ile ilgili konuştu. "En önemli sorun Perinçek davası" diyen Akil, sonucun birçok alanda belirleyeceği olacağını vurguladı. Büyükelçi, davaya dahil olduğunu hatırlattığı Fransa'ya da uyarılarda bulundu.

Abone ol

28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de görülecek olan Perinçek- İsviçre davası öncesi Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil önemli açıklamalarda bulundu.

Büyük Daire'deki çıkacak kararın önemli olduğunu belirten Akil, sonucun bir çok alanda farklı etkileri olacağını vurguladı.

Türkiye Paris Büyükelçisi Akil, "2015’te ilişkilerimizde Ermeni konusunun ciddi bir kırılmaya yol açacağına inanmıyorum veya inanmak istemiyorum. Bizim önümüzdeki esas sorun Doğu Perinçek davasında AİHM’den çıkacak karardır. Bir sürü alanda yaşanacakları onun sonuçları belirleyici olacaktır." dedi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Büyükelçi, daha önce Fransa'da da İsviçre'dekine benzer bir yasa olduğunu ve bu nedenle iki ülke ilişkilerini zedelendiğini hatırlattı.

Ermeni Diaspaorası'nın Fransa'da düzenleyeceği 100. yıl etkinilikleri ile ilgili konuşan Akil, "Şiddet ortaya çıkmadığı ve Türk toplumuna hakaret edilmediği takdirde bir problem olacağını zannetmiyorum" dedi.

Fransız makamlarını uyaran Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Türklerle ve Ermenilerin karşı karşıya getirilmemesini istedi.

Akil, "Fransa’da bugün 500 bine yakın Ermeni yaşıyorsa, 620 bin de Türk yaşıyor. Önemli olan bu iki toplum arasındaki çatışmayı önlemektir. Eğer Fransa’daki Ermeni toplumu devamlı Türkleri kötüleyen eylemlerde bulunurlarsa bu karşı bir tepkiyi ortaya çıkarabilir. Bu da hiç ummadığınız şekilde büyüyebilir" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de Gülen protestosu Gündem Tekne faciasının soruşturması tamamlandı Gündem Bir tertip daha çöktü! Gündem Topbaş ilk kez ifade verdi! Gündem