İran Devrim Muhafızları, TSK ile eş zamanlı PKK'ya operasyon başlattı!

İran Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine Türkiye ile eş zamanlı ikinci operasyon başlattı.

Abone ol

Ulusal Kanal'ın ulaştığı kaynaklar, Irak'ın Kuzeyinde bulunan Alane ve Hacı Omran dağlık bölgesinde bulunan hedeflerin başarı ile imha edildiği bilginini aktardı. Kaynaklar, Topçu birliklerinin hedef aldığı bölgede bölücü örgüte nefes aldirilmayacağına dikat çekti.

Güvenlik kaynakları, dün gerçekleşen operasyonda da topcu birliklerinin yanı sıra füzelerinde kullanıldığını bildirdi.

Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan yaşanan sıcak gelişme üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"TÜRKİYE'YE GÜVENİLİYOR"

İran'ın başlattığı operasyon sıcaklığını korurken Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan Gün Ortası programına bağlanarak güncel bilgiler paylaştı.

Aslan, İran'ın yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye ile ortak bir operasyon değil ama eş zamanlı bir operasyon başlatıldığının vurgulandığını iletti.

Operasyon hakkında verilen bilgileri aktaran Aslan, "Türkiye'nin dün gerçekleştirdiği hava operasyonunu ile aynı zamanda İran'ın topçu birlikleri Irak'ın kuzeyinde Erbil'de bulunan terör örgütü hedeflerini imha ettiler. Bu operasyonda güdümlü lazer top mermilerinin kullanıldığının altını çizdiler." dedi.

Aslan, "Hem Zarif ziyareti sonrası hem de terörle mücadeleye ilişkin çevredeki Amerikancı terör örgütlerine karşı Türkiye'nin milli güvenlik doktrininin bölge ülkeleri tarafından çok iyi anlaşıldığı ve Türkiye'ye bu konuda daha fazla güvenildiği ortaya çıkıyor. Bununla birlikte İran'da aynı güvenin kendisine de duyulmasını bekliyor bu operasyonla, böyle okumak lazım." diyerek operasyonun amacını da bölge güçleri arasında bir güven oluşturma adımı olarak değerlendirdi.

ulusal.com.tr

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik: En kritik aşama Sincar operasyonuydu Gündem Yeni uygulama mahkeme salonunda ilk kez test edildi Gündem Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel: Ayasofya tartışması bir tuzak! Gündem Batmanlı ilahiyatçıdan HDP mektubu Gündem