Ahmet Davutoğlu yeni yargı reformu stratejisini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu 5 ana başlık ve 22 maddeden oluşan yargı reformu stratejisini açıkladı. Pakette askeri yargı ile sivil yargının tek çatı altında birleştirilmesi, ideal yargılama süresi, mahkeme masraflarında düzenlemeye gidilmesi gibi başlıklar var. AKP'nin yargı modeline göre icra sistemi yenilecek ve gönüllü avukatlık modeline geçilecek

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni yargı reformu stratejisini açıkladı.

AKP’nin yeni yargı stratejisine göre yargı sisteminde köklü değişiklikler hedefleniyor. Paketle getirilen düzenlemelerin başında sivil ve askeri yargının birleştirilmesi geliyor.

İstinaf Mahkemelerinin kurulması da gündeme gelecek. Davutoğlu İcra sistemini yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

Bir başka düzenleme de ideal yargılama süresini kapsıyor.

Pakete göre Yüksek Mahkemeler dahil tüm yargı kurumları, faaliyet raporu hazırlayacak. Alınan kararlar, gerekçeleriyle kamuoyuyla paylaşılacak.

Hukuki himaye sigortasının da hayata geçirileceğini belirten Davutoğlu sigorta priminin bir kısmı devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Pakete göre ücretsiz avukatlık sistemi genişletilecek, Pro-bono adı verilen gönüllü avukatlık sistemi hayata geçirilecek. Noterlik sistemi de yeniden yapılandırılacak.

Davutoğlu, paketle birlikte şiddet mağdurlarının kamuda istihdam edileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Akademisyenlerden Avrupa Parlamentosu kararına tepki Gündem Kandilli Ermeni Kilisesi Başkanı Kevorkyan Papa'nın açıklamaları ve Avrupa Parlamentosu kararına yanıt verdi Gündem Site sakinleri darp iddiasıyla Ağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu Gündem Amiraller, işgal edilen 152 ada için Kuşadası’nda yapılacak mitinge bütün yurttaşları davet etti Gündem