İslam Kerimov son yolculuğuna uğurlanıyor

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov, son yolculuğuna uğurlanıyor. Kerimov'un naaşı başkent Taşkent'ten Semerkant'a götürüldü. Cenaze törenine Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş katılıyor.

Abone ol

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Devlet Başkanı İslam Kerimov için Özbekistan'da cenaze töreni düzenleniyor.

Kerimov'un cenazesi başkent Taşkent'ten memleketi Semerkant'a götürüldü. Cenazeyi onbinlerce insan karşıladı.

Semerkant'ta düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kerimov, annesinin ve babasının bulunduğu mezarlıkta defnedilecek.

Kerimov için düzenlenen törene Türkiye'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş katılıyor. Ayrıca törene çok sayıda ülkeden cumhurbaşkanı ve hükümet temsilcisinin de katılması bekleniyor.

İslam Kerimov, 1999 yılında kendisine yapılmak istenen darbe girişiminde CIA'yi ve Fethullahçı Terör Örgütü'nü suçlamıştı.

Fethullahçı Terör Örgütüne karşı ülkede temizlik operasyonu başlatan Kerimov, 2005 yılında, Özbekistan'daki Amerikan askeri üssünü kapatmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Saldırda 14 kişi öldü, 67 kişi ise yaralandı Dünya Alman-Ermeni toplumundan hükümete tepki: Merkel hükümetinin açıklamaları karara zarar verdi Dünya IŞİD, Türkmen köyüne saldırdı: 6 ölü Dünya Putin: İran taviz vermeli Dünya