Bu balıklar uçuyor

Abone ol

İnci kefali balığı, her yıl tekrarlanan göçü sırasında akıllara durgunluk verecek görüntüler sergiliyorlar.

Van Gölü'ndeki tek balık türü olan ve üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalinin ilkbaharda başlayan "zorlu yolculuğu", izleyenlere eşsiz güzellikler sunuyor.

Suyun aktığı yöne doğru adeta yarışan ve önlerindeki engelleri uçarak geçen balıkları izlemeye gelen vatandaşları şaşkına çeviriyor.

Balık göçünün yoğun olarak görüldüğü Erciş'in Deliçay ile Muradiye ilçesinde bulunan Bendimahi Çayı'na gelen vatandaşlar, suyun akışının tersine yüzen ve önlerine çıkan engelleri adeta uçarak aşan balıkları izlemenin keyfini yaşıyor. Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin "zorlu yolculuğu" başladı.

Van Gölü'ndeki tek balık türü olan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde tatlı sulara göç ediyor. Bu yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen inci kefalinin, kaçak avlanan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için Van Valiliği öncülüğünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğa Gözcüleri Derneği tarafından göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında tedbir alınıyor. Balıkların "zorlu yolcuğunu" görmek isteyenler için oluşturulan izleme alanları, vatandaşların akınına uğruyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ekipler, göçe ilk kez tanıklık eden vatandaşlara av yasağı ve göç hakkında bilgi veriyor.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Kayseri Karaözü'nde Şenlikte! Yurt Gazeteci Yazar Rıza ZELYUT; Vatan Partisi davetlisi olarak Eskişehir’de Yurt Her Yer Çiçek, Her Yer Rengarenk Yurt Ulusal Kanal'a ödül Yurt