PKK çocukları hedef aldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerin bir hendeğe tuzakladığı bombanın patlaması sonucu bir çocuk yaralandı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise son 3 ayda 8 doktor istifa edip ilçeden ayrıldı.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'nın barikatlara yerleştirdiği patlayıcı infilak etti, bir çocuk ölümden döndü.

Güvenlik güçleri, hendeklerin kapatılması operasyon düzenledi. Bu sırada PKK'lılar, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Polis ekiplerinin karşılık verdiği teröristler önce ara sokaklara kaçtı. PKK'lılar bu sırada bir hendeğin içerisine tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada bir çocuk yaralandı.

Yaralı çocuğa ilk müdahale Silopi Devlet Hastanesinde yapıldı. Ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Olay yerine yakın bir evde yapılan aramada 11 basınçlı ve parça tesirli el yapımı patlayıcı ve 4 av tüfeği ele geçirildi.

Muş Valiliği'nden önemli bir açıklama geldi. PKK’ya yönelik operasyonlarda yola döşenmiş el yapımı bomba ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlarda 7 kişi tutuklandı.

PKK eylemleri nedeniyle Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde son 3 ayda 8 doktor istifa edip ilçeyi terk etti.

Şemdinli ilçe Devlet Hastanesinde sadece 1 uzman doktorun kaldığı, onun da Hakkârili olduğu öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Genel Müdür Yıldırım: 45 bin "pembe görüşme" Gündem Aranan 'canlı bomba'nın babasından çağrı Gündem İlber Ortaylı'dan BBC'ye sert tepki: Her şeyden evvel görgü lazımdır Gündem PKK'nın 16 sığınağı imha edildi! Gündem