Sulukule projesinin iptali sonunda onandı

Kamu yararına uygun olmadığı belirtilen Sulukule projesinin iptali sonunda onandı. Danıştay, Roman yurttaşların sürülmesiyle sonuçlanan Sulukule projesiyle ilgili 3 yıl önce verilen iptal kararını oybirliğiyle onadı.

Abone ol

1000 yıllık Roman mahallesi yok edilerek, Roman yurttaşları sürgün eden Sulukule Projesinin iptal kararını Danıştay da onadı.

Sulukule Projesi 9 yıl önce başladı. Nisan 2012'de İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Sulukule projesini “kamu yararına” uygun değil diyerek iptal etmişti. Fatih Belediyesi’nin, yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a yapılan başvurusu ise reddedimişti.

Hukuk süreci devam ederken proje tamamlandı. UNESCO ve Dünya Mirası listesinde olan Roman mahallesinin yerine yeni bir yer inşaa edildi. Sulukuleyi Sulukule yapan Romanlar, TOKİ'nin Kayabaşı'ndaki konutlarına sürgün edildi.

Çok katlı, lüks dairelerde barınamayan Romanlar, bir bir İstanbul'u terk edip kendine yeni yurt arayışına girişti, bir yandan da hukuk mücadelesini sürdürdü. 3 yıl sonra iptal kararı Danıştay tarafından da onanlandı.

Bu süreçte Danıştay kararına göre projenin yıkımı gerekiyor. Ancak yıllar sonra gelen karar ne 1000 yıllık Roman mahallesini, ne de üstüne beton dökülen tarihi geri getirmeyecek.

Ankara Barosu'ndan Erdoğan'ın sözlerine sert tepki Gündem Emeklilerden milletvekili zammına sert tepki Gündem İşte Özgecan'ın katillerine istenen ceza! Gündem Ahmet Davutoğlu'ndan başkanlık açıklaması Gündem