'AİHM noktayı koydu'

Uluslararası Türk Ermeni İlişkileri Sempyozumunda Avrupa İnsan Haklı Mahkemesi'nin Doğu Perinçek kararı ele alındı. Doktor Verda Neslihan Akün yüksek mahkemenin soykırımın hukuki tanımını tartışarak Perinçek'i haklı bulduğunu vurguladı. Akün 28 Ocak'ta AİHM Büyük Daire'de görülecek temyiz incelemesinden de benzer bir karar beklendiğini belirtti.

Abone ol

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek davasındaki kararı Uluslararası Türk Ermeni İlişkileri Sempozyumu'nda ele alındı.

Doktor Verda Neslihan Akün "Uluslararası Hukuk Bakımından Soykırım Suçu" başlıklı sunumunda AİHM'nin soykırım iddiasını hukuki açıdan kapsamlı şekilde tartıştığını vurguladı.

Akün; hukukçuların 28 Ocak'ta AİHM Büyük Dairesi'nde görülecek temyiz incelemesinde de sürpriz beklemediğini, hukuken benzer bir karar çıkması gerektiğini belirtti.

1915 tehciri ile ilgili tedbirleri de aktaran Doktor Akün, Ermeni halkının barınma, gıda ve seyahat ihtiyaçları ile ilgili bir çok yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Akün, sürgün sırasında bu düzenlemelere aykırı davranarak görevini kötüye kullanan kişi ve yetkililerin yargılanarak cezalandırıldığına dikkat çekti. "Kaynaşma, kırgınlık, ayrılık, yeni arayışlar" temasıyla İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen uluslarası sempozyum İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin katkılarıyla düzenlendi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan net konuştu: Sıcak bakmıyoruz Gündem Yarın istanbul'da okullar tatil mi? Valilik açıkladı... Gündem CHP başkanlığa sundu! Gündem Erdoğan yeni tartışmanın fitilini ateşledi Gündem