TSK'nın terör örgütüne yönelik operasyonları kırsalda yoğunlaşacak

Mehmetçik, sözde özerklik girişimiyle şehirlere kazdığı bombalı hendeklere gömdüğü terör örgütü PKK'ya yönelik kararlı operasyonlarını sürdürüyor. Şehirleri teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri Cudi, Gabar, Uludere, Tunceli, Bingöl ve Ağrı kırsallarında operasyonlar için düğmeye bastı.

Abone ol

Şehirleri teröristlerden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü örgütün belini iyice kırmak için operasyonlarını kırsalda yoğunlaştıracak.

Sözde özerklik girişimi ile güneydoğudaki çok sayıda merkezde halkın ev ve işyerlerini yakıp yıkan, silah tehdidiyle para ve eşyalarını gasp eden teröristlere karşı kırsal operasyonlarına yoğunluk verilecek.

Operasyonların, meclis'te bu hafta görüşülecek terörle mücadele düzenlemesinden sonra başlaması bekleniyor. Hazırlıklar kapsamında güvenlik birimleri, son MGK ve Bakanlar Kurulu'nda operasyonlarla ilgili detaylı sunumlar yaptı.

Kırsaldaki operasyonları asker yürütecek. Tespit edilen sığınak, mağara ve kamplarından oluşan bölgelere havadan ve karadan operasyonlar yapılacak. Güvenlik birimleri ön hazırlık olarak operasyon bölgelerine giden güzergahları temizlemeye başladı.

Operasyonlar; Cudi, Gabar, Uludere, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yaylalar, Tunceli, Bingöl ve Ağrı kırsalında yoğunlaşacak. Aşama aşama yürütülecek operasyonlarda belirlenen bölgelere sivillerin girişleri yasaklanacak.

Önce tedbirler alınacak ardından dağlar, ovalar, tepeler ve mağaralara yoğun operasyonlar yapılacak. Bu kapsamda operasyon bölgelerine çoğu mobil olmak üzere çok sayıda zırhlı karakol kurulacak.

ulusalkanal.com.tr

Kırmızı bültenle aranan PKK'lı Mikail Almış, Bulgaristan'da tutuklandı Gündem F tipi örgütün, pilotları "uçamaz" raporu ile tasfiye ettiği ortaya çıktı Gündem HDP'liler hakkında hazırlanan 30 fezleke daha savcılığa iletildi Gündem Van'da teröristleri taşıyan belediye çalışanı tutuklandı Gündem