Washington Büyükelçisi ''İç güvenlik" yasasını savundu

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Amerikan Wall Street Journal gazetesine "İç güvenlik paketi" ile ilgili bir mektup gönderdi. Büyükelçi, gazetede yayımlanan mektubunun gerekçesini "Yanlış algıları düzeltmek" olarak savundu.

Abone ol

İç güvenlik paketine yönelik tartışmalar sürerken Amerika'da ilginç bir gelişme yaşandı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Amerika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Wall Street Journal'a, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde büyük kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketiyle ilgili bir mektup gönderdi.

Amerikan gazetesi mektubu Çarşamba günü "Düşünce" bölümü altında yayımladı. 31 Mart'taki 'Editoryal' yazısında, Türkiye'deki özgürlüklere saldırı olduğuna dair yanlış algı oluşturacak bilgiler olduğunu savunan Büyükelçi, yeni kanunun kamu güvenliğinin artırılması için hazırlandığını belirtti.

Mektubunda, amacın eski güvenlik protokollerinin artırılması olduğunu kaydeden Büyükelçi, İç Güvenlik Paketinin suç eylemlerine orantılı karşılık verilmesi için özenle hazırlandığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Altına alıp metrelerce sürükledi!.. İşte o anlar!.. Dünya Kilis sınırında IŞİD saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Moskova Müzakereleri'nin ikinci turu sürüyor Dünya AB süreyi uzattı! Dünya