Rusya'dan ABD'ye uyarı

Rusya ile Amerika arasında tansiyon giderek yükseliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, ABD'nin Suriye rejimine olası bir doğrudan müdahalesinin Ortadoğu'da deprem etkisi yaratacağını söyledi. "Amerika'nın büyük bir yanlış içinde olduğunu kaydeden Zaharova "Esad'sız bir Suriye teröristler tarafından işgal edilerek parçalanır" uyarısında bulundu.

Abone ol

Suriye konusunda Moskova ile Washington arasındaki karşılıklı açıklamalara bir yenisi eklendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarının ardından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova da konuştu.

Zaharova, Amerika'nın Suriye Cumhurbaşkı Beşar Esad yönetimini hedef alacak doğrudan bir müdahalenin Ortadoğu'da deprem etkisi yaratacağı uyarısında bulundu.

Sözcü Zaharova "ABD’nin Şam ve Suriye ordusuna karşı doğrudan saldırması sadece bu ülkenin topraklarında değil tüm bölgede korkunç, tektonik kaymaların oluşmasına sebep olur" dedi.

Bir Rus kanalına konuşan Zaharova "Amerika yönetimi Esad’ı ortadan kaldırarak Suriye’de yerini ılımlı muhalefetin alacağını düşünüyorsa, derin yanlış içinde. Suriye’de rejimin değiştirilmesi siyasal bir boşluk oluşmasına neden olur. Bu boşluk başa çıkılması mümkün olmayan sözde ılımlı teröristler tarafından doldurulur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Suriye Ordusu'nun Halep harekâtına destek veren Moskova yönetimi, bölgeye yeni savaş uçakları gönderdi. Teröristlerin tedarik yolu olan Castello ve Malah bölgelerine de hava harekâtı düzenledi.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan ABD'ye büyük şok Dünya Mostarlılardan Bosna Hersek seçimlerine 'sembolik' katılım Dünya Papa Franciscus Azerbaycan'da Aliyev ile görüştü Dünya İngiltere tarih verdi Dünya