​Eğitimde son 15 yıl sempozyumu

Eğitimciler AKP’nin son 15 yıldaki uygulamalarıyla Anayasayı ihlal ettiğini vurguladı. Ankara’da düzenlenen “Eğitimimizin son 15 yılı ve seçeneklerimiz” sempozyumunda konuşan eğitimciler, eğitimde gericileşme ve özelleştirmeye dikkat çekti. Sempozyumda “Ders programları, uluslaşma ve aydınlanmaya hizmet etmeli” vurgusu yapıldı.

Abone ol

Eğitimde gericileşme ve özelleştirmeye dikkat çekildi; “Atatürk ilke ve devrimleri esas alınmalı” denildi.

Ankara’da, Eğitim-İş Ankara 1 ve 2 Nolu Şubeleri, Tüm Öğretim Elemanları Derneği ve Ulusal Eğitim Derneği'nnce “Eğitimimizin son 15 yılı ve seçeneklerimiz” sempozyumu düzenlendi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan sempozyumda gericileşen ve özelleştirilen eğitim sistemine tepki gösterildi. AKP’nin son 15 yıldaki uygulamalarının Anayasayı ihlal ettiği belirtildi.

Her yıl değişen ders programlarının büyük bir kamu israfına yol açtığına da dikkat çekildi.

Sempozyumda eğitim sistemindeki sorunlara karşı önerler de yapıldı. Köy Enstitülerinin zengin deneyimlerinden yararlanılması gerektiğine dikkat çekildi. Ders programlarının uluslaşma, aydınlanma ve demokratik devrime hizmet etmesi gerektiği vurgulandı.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: SABRİ KARA

ulusal.com.tr

AKP
​Kültürpark'ın bitkileri kitaplaştırıldı Gündem Mehmet Bedri Gültekin: Çözüm bölge ülkeleriyle işbirliği Gündem Ağrı'da akıllara durgunluk veren üzücü bir olay yaşandı Gündem 29 Ekim'e giderken İstanbul'da TGB rüzgarı esecek Gündem