Bekir Bozdağ'dan açıklama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yeniden yargılama konusuyla ilgili çok önemli bir adım geldi. Profesör Metin Feyzioğlu'nun önerilerinde başı çeken özel mahkemelerin kapatılması konusunun seçimlerden önce Meclis'e getirileceğini açıkladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "CMK'nın geçici 2. maddesini kaldırıyoruz. TMK 10'a göre imtiyazlı mahkemeleri de kaldırıyoruz. Ağır ceza mahkemelerindeki üçlü ayrıma son veriyoruz. Bu tarihi bir adımdır. Meclis tatile girmeden düzenleme yapacağız." dedi

"TMK 10'a göre görevli mahkemeleri kaldırıyoruz. TMK 10'a göre imtiyazlı soruşturma ve kovuşturma usulünü kaldırıyoruz."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, özel mahkemelerin seçimlerden önce kaldırılacağını açıkladı. Bozdağ, ellerindeki dosyalara bakmaya devam eden Eski CMK 250. maddesiyle görevli mahkemelerin de kapatılacağını açıkladı.

"Bozdağ: Bu mahkemelerin görülen davalar sona erinceye kadar devamına imkan sağlayan bir geçici madde koymuştuk. Bu geçici maddeyi de kaldırıyoruz."

Bozdağ, hukukdaki üç başlı yapıyı ortadan kaldıracaklarını belirtti.

"Ağır ceza mahkemelerindeki bu üçlü ayrıma son veriyor, savcılar ve hakimler arasındaki farklı soruşturma ve kovuşturma usullerine son veriyor, hukuk devletinin gereği olarak bugüne kadar yapmamız gerekirken bazı nedenlerle yapamadığımız tarihi bir adımı önümüzdeki günlerde atacağız."

Bozdağ'ın açıklamaları Türkiye Barolar Birliği'nin önerileri arasında başı çekiyordu.

ulusalkanal.com.tr

İran'dan Başbakan'a sert suçlama! Gündem ''Başbakanı da alırız mesajı veriyorlar'' Gündem O karar 42 gün sonra kalktı Gündem Kırca neden aday olduğunu anlattı Gündem