H3N2 virüsü yayılıyor

Soğuklar bir türlü gelmedi ancak yine de grip salgını başladı. Binlerce kişi, grip nedeniyle yatağa düştü. Yaklaşık bir ay içinde bir milyon kişiyi etkileyen H3N2 virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Uzmanlar durdurulamayan virüse karşı yurttaşların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Abone ol

H3N2 yani bir çeşit grip hastalığı..Türkiye'de tam 1milyon kişi aynı hastalığa yakalandı.Uzmanlar bu hastalığı paçavra hastalığı olarak adlandırdı.

Sağlık Bakanlığı virüs numuneleri üzerine yoğun bir inceleme başlattı. 17 ilden numune isteyen Bakanlık örnekleri inceledi. 17 Ocak tarihli raporda, hastalığın geldiği devasa boyut gözler önüne serildi.

Yurttaşları uyaran uzmanlar "sadece basit bir grip hastalığı deyip geçmeyin" diyor. Grip kısa sürede sinüzite dönüşebiliyor.

Bu hastalığın tedavisi ile uğraşmaktansa, önceden önlem almak en iyisi. Bunun için en önemli unsur sebze ve meyve tüketmek.

ulusalkanal.com.tr

O sınavın sonuçları açıklandı Sağlık 2013 SBS'ye girenlere şok! Sağlık Bugün son gün! Sağlık Millet ilaç bulamıyor Sağlık