Şimdi hırsızlar düşünsün!

Tarlasında yaşanan hırsızlık olayları canına tak etti, hırsızları korkutacak bir icat geliştirdi. Şırnak'ın Buğdaylı köyünde yaşayan Abdullah Uçar, hurda parçalardan güvenlik robotu yaptı. Alarmdan, sahibini aramaya kadar tüm caydırıcı yöntemleri devreye sokabilen robot için Uçar, patent almak istiyor.

Abone ol

Şırnak'ın Silopi ilçesi Buğdaylı köyündeki tarlalarda yaşanan hırsızlıklar, Abdullah Uçar'ın yaratıcılığını ortaya çıkardı.

Uçar, hurdacılardan aldığı parçaları birleştirdi, görülmemiş bir güvenlik robotu geliştirdi.

Birinin yaklaştığını sensörleri aracılığıyla algılayan robot, alarmını devreye sokarak havaya uyarı ateşi açıyor. Robot sahibini cep telefonuyla arayarak sahibine bilgide veriyor.

Ayrıca robot, 25 saniye içerisinde de havai fişek fitilini ateşliyor, her iki yöne bakan kameraları aracılığıyla da bütün olayları saniye saniye kaydediyor.

Güvenlik robotunun görünüşü kadar onu oluşturan parçaları da ilginç.

Genç mucit Abdullah Uçar, yağmurlu havalarda şemsiyesini açabilen robotunu notere tasdik ettirdi.

ulusalkanal.com.tr

Google ve Twitter'dan ortak 'emoji ile arama' özelliği Bilim ve Teknoloji Türkiye'de ilk, yüzde 100 milli Bilim ve Teknoloji Sosyal market 5 bin kişiyi güldürdü Bilim ve Teknoloji Microsoft’un Linkedln’i satın almasına AB'den koşullu onay Bilim ve Teknoloji