Çin'de Dünya’nın en güçlü lazer ışını geliştirildi

Çin'de Dünya’nın en güçlü lazer ışını geliştirildi. Geliştirilen lazerin gücü 5,13 milyar megavat. Bu rakam Atatürk Barajı’nda üretilen elektriğin iki milyon katı.

Abone ol

Çin Şanghay Optik ve Hassas Mekanik Enstitüsü'deki araştırmacılar, Dünya’nın en güçlü lazer ışınını geliştirdi. Lazer, nükleer fizikten yüksek teknolojili silah sanayisine kadar pek çok alanda kullanılabilme potansiyeline sahip.

Geliştirilen lazerin kuvveti 5,13 milyar megavat. Lazer ateşlenme süresi ise saniyenin 30 katrilyonda biri.

Lazerin kuvveti Adıyaman-Şanlıurfa Atatürk Barajı’nın kurulu elektrik gücünün yaklaşık iki milyon katı. Barajın kurulu gücü 2 bin 400 megavat. Ayrıca Atatürk Barajı’nın faaliyete geçmesinden bu yana ürettiği elektrik miktarı da lazerin gücüne yetişemiyor.

Lazer savunma sanayinde oldukça etkili bir şekilde kullanılıyor. Çin Akademisi Fizik Mühendisliği de, daha önce insansız hava araçlarını hedef alan lazer silahını başarıyla test etmişti. Söz konusu lazer silahı, iki kilometrelik alan içinde beş saniyede hedefin konumunu belirleyip vurabiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Twitter'dan bomba yenilik Bilim ve Teknoloji Google'dan Öğretmenler Günü'ne özel jest Bilim ve Teknoloji Kredi kartını ve fiziki para kullanımını kaldıracak teknoloji Bilim ve Teknoloji Whatsapp'a yeni özellik: WhatAlert Bilim ve Teknoloji