YouTuberlar ne kadar vergi ödüyor?

Popüler video paylaşma sitesi olan YouTube, birçok kişiye gelir imkanı sunuyor. Gelir miktarının yüksekliği vatandaşların ve Maliye Bakanlığı'nın da dikkatini çekiyor. Peki YouTuberlar ne kadar vergi ödüyor? Ödedikleri miktar yeterli mi?

Abone ol

YouTube dünyasından gelir elde edenlerin sayısı çoğaldıkça, kazandıkları gelir ve ödedikleri vergiler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Lüks yaşantılarıyla dikkat çeken YouTuberlar hakkında Maliye Bakanlığı'nın son verdiği karar, vergi ödemeleri yönünde olmuştu. Peki YouTuberlar ne kadar vergi ödüyor?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un, Twitter'dan paylaştığı yazıya göre, vergi uygulamasından sadece çok yüksek kazanç elde eden Youtuberlar etkilinecek.

Özgür Erdursun'un paylaştığı gönderi şöyle:

Yıllık 21.948 TL gelir elde eden asgari ücretliler her ay vergi ödüyor. Youtuberler ise 500.000 TL üstünde kazanç elde ederse vergi ödeyecek! Gelir Vergisi Kanunu’ndaki değişiklikle 500 bin TL üzeri geliri olan fenomenler defter tutacak, fatura kesecek, yıllık beyanname verecek.

ulusal.com.tr

Çiçek sektörü ihracatta rekor kırdı Ekonomi 2000 sonrasında sigortalı olan ve asgari ücretle çalışanlar ne kadar emekli maaşı alır? Maaş hesaplama sistemi... Emekli maaşınız ne kadar olacak? Ekonomi 24 Aralık altın fiyatları ne kadar? Bugün altın ne kadar yükseldi? Çeyrek altın, gram altın, cumhuriyet altını, ziynet altın, ata altını ne kadar kaç para? Ekonomi Eğitim-İş şube yöneticileri Mehmet Balık'ın istifasını istedi: Ya sendika ya belediye Ekonomi