9 cezaevi görevlisi hakkında soruşturma

Sivas Cezaevi'ndeki pembe odada yaşanan cinayet ile ilgili 9 görevli hakkında soruşturma açıldı. Cinayet hükümlüsü Metin Avcı eşinin boğazını keserek öldürmüştü.

Abone ol

Sivas'ta cinayet hükümlüsü Metin Avcı'nın kendisini ziyarete gelen eşi özel odada öldürülmesi ile ilgili 9 görevli hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma açılanlar arasında, cezaevi ikinci müdürü, psikolog, infaz koruma memurları bulunuyor.

Olay 19 Mart akşamı Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşandı. Cinayet hükümlüsü Metin Avcı, kendisini ziyarete gelen eşi leyla Avcı'yı özel oda olarak bilinen pembe odada öldürdü. Avcı, tecavüze uğradığı gerekçesi ile eşinin boğazını 3 santimlik bıcak ile kesti.

Yönetmelikte 10 santime kadar kantinlerde ucu küt bıçaklar satılabileceği belirtiliyor. Ancak Cezaevi müdürünün, "özel oda" görüşmelerinde bu tür kesici aletlerin içeriye sokulmaması yönünde talimat verildiği öne sürüldü.

Buna rağmen Metin Avcı odaya bıçak sokarak cinayet işledi. Başlatılan soruşturmada bu konuda ihmali olanlar araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Yurtdışı ile yaptıkları telefon görüşmelerini tespit ettik Gündem Japonya'nın nükleer santral yapmasını öngören anlaşma TBMM'de kabul edildi Gündem Elektrik kesintisini kâra çevirdiler! Gündem En sert tepki Venezuela'dan Gündem