27 Mart Dünya Tiyatrolar günü için çok sayıda etkinlik düzenlendi

27 Mart Dünya Tiyatrolar günü için çok sayıda etkinlik düzenlendi. İstanbul'da tiyatronun duayenlerine ödül verildi, Edirne'da sokaklar pandomim sanatçıları ile şenlendi. Elazığ'da ise down sendromlu gençler sahnedeydi.

Abone ol

İstanbul'dan Elazığ'a, Hakkari'den Edirne'ye 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü kutlandı.

Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde tiyatroya yıllarını vermiş isimlere ödül verildi. Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki "Sahnede Bir Ömür" adlı ödül töreni oyuncu Bedia Ener'in, Fransız oyuncu Isabelle Huppert'in kaleme aldığı "2017 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi"ni okumasıyla başladı.

Ayten Erman, Ayşen Gruda, Ercan Bostancıoğlu, Suna ve Erol Keskin, Bilge Şen, İlhan Daner, Bedia Ener, Kayhan Yıldızoğlu, Meral Küçükerol, Sinan Bengier, Serpil Tamur, Ferdi Akarnur, Güler Ökten, Celile Toyon, Yıldız Kültür, Mustafa Uzunyılmaz, Göksel Kortay, Yasemin Yalçın, Sadri Alışık’ın yerine torunu Sadri Alışık, Yıldız Kenter, Haldun Dormen ve Zihni Göktay'a tiyatoya verdikleri emekleri için ödül verildi.

Elazığ'da ise sahnede down sendromlu gençler vardı.

Çayda çıra oynadılar.

Tiyatro gösterisi sundular.

Tiyatro ve halk oyunları varsa türkü olmaz mı?

Down sendromlu çocuklar tiyatro, halk oyunları ve türküleri ile hayata daha sıkı sarılıyorlar.

Tiyatro bu kez Işık Köyü İlköğretim öğrencileri için umut oldu. Hakkari Üniversitesi Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu, "Bekar Erkekler Timi ve Geçmişimi Sorgulama" adlı tiyatro oyunun gelirlerini bir köy okuluna bağışlandı.

Edirne sokakları ise pandomim gösterileriyle renklendi.

Edirne Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü öğrencileri 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde pandomim gösterisi yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın 'hayır' çadırı ziyaretine CHP'den ilk yorum Gündem CHP'nin Anayasa toplantısına katılan muhtarlara soruşturma açıldı Gündem Başkanlık referandumu öncesi Atatürk'ü sarıldı Gündem Kıbrıs’ta müzakere dayatmasında yeni perde açılıyor Gündem