''Türkiye'ye gözlemci heyet gönderilsin''

Avrupa Parlamentosu'nun 18 üyesi 30 Mart'taki yerel seçimler için Türkiye'ye gözlemci gönderilmesini istedi. İsteğin nedeni ise Türkiye'de ifade özgürlüğünü kısıtlayan kanunların çıkarılması ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlal edilmesi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu'nun 18 üyesinden "30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Türkiye'ye gözlemci heyet gönderilsin" isteği geldi.

18 milletvekili, Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’a mektup gönderdi.

Mektupta, heyet gönderilmesinin zorunlu bir adım olduğu belirtildi. AKP Hükümetinin ifade özgürlüğünü kısıtlayan adımlar attığı vurgulanan mektupta, "Türkiye’deki her türlü eleştiri despot bir şekilde bastırılıyor. Avrupa Birliği’nin Türk demokrasisi için özgür ve adil seçimleri amaç edinmesi gerekiyor” ifadeleri yer aldı.

Mektupta, Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ile ilgili problemlerin gün yüzüne çıkması, basın özgürlüğünün olmaması, gerekçe gösterildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ise, Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye gözlemci gelmesinde bir mani bulunmadığını söyledi. Erdoğan, "İstiyorlarsa gelebilirler. Hiçbir mani yok" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Silivri tahliyeleri ne anlama geliyor? Gündem Sıra yurtsever komutanların tahliyelerinde Gündem TSK'dan önemli adım Gündem Altı yıllık özlem bitiyor Gündem