Milli maç sonrasında vahşet!

Milli maçta yaşanan krizin ardından kaleci Volkan Demirel'i görüntülemeye çalışan gazeteciler güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Volkan'ın takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile staddan ayrılırken görüntü alınmasını engellemek isteyen güvenlik görevlileri yeni bir krize neden oldu. Güvenlik görevlileri polisin müdahalesiyle durdurulabildi. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatılırken 5 kişi gözaltına alındı. İşte o görüntüler...

Abone ol

Milli maçta yaşanan krizin ardından kaleci Volkan Demirel'in stadtan çıkış görüntüsünü almaya çalışan gazeteciler, güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı.

Kazakistan maçının bitimiyle gazeteciler maç öncesi stadı terk edip geri dönen Milli kaleci Volkan Demirel'in görüntüleme yarışına girdi. Milli Kaleci'nin takım arkadaşı Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile staddan ayrıldığı sırada güvenlik görevlileri gazetecilere engel oldu.

Gzetecilerin yaşanan itişme ve arbedeye tepki göstermesi üzerine özel güvenlik görevlileri gazetecileri hedef aldı. Güvenlik görevlilerinin basın mensuplarına yumruk ve tekmelerle saldırısı kameralara böyle yansıdı.

Volkan Demirel'in Emre Belözoğlu'nun aracı ile stadtan ayrılırken, emniyet güçleri olaya müdahale etti. Polis; özel güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında güvenlik kordonu oluşturdu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Doğan, basın mensuplarına saldıran güvenlik görevlileri hakkında hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Basın Konseyi de gazetecilere saldıran güvenlik görevlileri hakkında işlem yapılmasını istedi. Gazetecilere saldırmanın alışkanlık haline geldiğine dikkat çeken Basın Konseyi, "özel güvenlik görevlileri bu gücü nereden alıyor?" diye sordu.

Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili savcılık da harekete geçti. Gazetecileri darp eden güvenlik görevlileri hakkında "kasten adam darp etmek" suçundan soruşturma başlatıldı. 5 kişinin gözlatına alındığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

DHA

İspanyollardan Erdoğan'a yanıt: Bunu ispat edin Gündem Kimin eşkıya, kimin kahraman olduğuna tarih tanıklık edecek Gündem Hocaların hocası anıldı Gündem "Nuh'un Gemisi'ni yaptık" Gündem