TSK'dan ÖSO'ya ayar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), ÖSO'nun faaliyetlerini sınırlandırdığı belirtildi

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin Harekatı sırasında kontrol dışı hareketler yapan ve halka olumsuz davranışlar içine giren kimi ÖSO mensuplarının faaliyetlerinin sınırlandırıldığı bildirildi.

Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin şehir merkezinin kontrol altına alınması sonrasında ÖSO içindeki kontrol dışı bazı kişilerin bazı evlerde yağmaya girişmesi TSK’nın sert tepkisine neden oldu.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, ÖSO içinden bazı kişilerin yaptıklarının Zeytin Dalı Harekatı’na büyük zarar verdiğini kaydeden güvenlik kaynakları, “Biz harekat boyunca sivillere karşı çok hassas davrandık. Afrin halkının burnunun kanamaması için özel dikkat gösterdik. Durum bu iken bir iki kendini bilmezin yaptıkları çok rahatsızlık yarattı. Buna karşı gerekli önlemleri en hızlı ve en sert şekilde alıyoruz” dedi.

Bu arada yapılanlarla ilgili olarak sorgulanan ÖSO komutanlarının sorumluluğu kabul etmedikleri, kendilerine bağlı birliklerden bu tür davranış içine girenlerin olmadığını, yaşanan olumsuzlukların dışarıdan gelen sivillerden kaynaklandığını söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan ÖSO’dan korkan Afrinlilerin TSK’dan yardım istedikleri de belirlendi.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin'i yine Afrinliler yönetmeli Gündem Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 50'ye yükseldi Gündem İDO ve BUDO'dan çok sayıda sefer iptali (22 Mart 2018 Perşembe) Gündem Çiftlik Bank gelişmesi! Hepsine el konuldu Gündem