Yeni yıl gelmeden, zammı geldi

Alkollü içeceklerde yüzde 10, sigaralarda ise 7 kuruş ÖTV zammı yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre bundan sonra alkolde ortalama 3 ile 4 lira, sigarada ise paket başına 50 kuruş artış olacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan düzenleme sonrası Ocak ayında yeni bir zam yapılmayacağını söyledi.

Abone ol

Yeni yıl gelmeden, zammı geldi. Ocak ayında yapılması beklenen alkol ve sigaraya yönelik ÖTV artışı, 30 gün erkene çekildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, şarap ve benzerleri hariç alkollü içeceklerde yüzde 10, sigaralarda ise 7 kuruş ÖTV artışına gidildi.

Yapılan hesaplamaya göre, alkollü içeceklerin fiyatı yüzde 4 artacak. Sigarada ise paket başına 50 kuruşluk artış bekleniyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan düzenleme sonrası Ocak ayında yeni bir zam yapılmayacağını söyledi.

Yaptıkları düzenlemenin enflasyona etkisi olacağını belirten Ağbal, zam sonucunda yıl sonu enflasyonuna sıfır nokta 26 puanlık bir ekleme olacağını kaydetti.

Naci Ağbal ayrıca, tütündeki vergi artışının bütçeye toplamda 2 nokta 7 milyar liralık bir gelir etkisinin olacağını vurguladı.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI - KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusalkanal.com.tr

Günsan direnişi 17. gününde Ekonomi Dolarda son durum: 3,5010 Ekonomi Mehmet Bedri Gültekin yazdı: Kapıyı çalan tehlike ve fırsat Ekonomi Kapalıçarşı'da altın Ekonomi