FETÖ'nün dizilerdeki şifreleri: Gezi olayları ‘Gezinti’ Ergenekon ‘Erkan Kondu’

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün FETÖ hakkında hazırladığı 52 sayfalık raporda, Ergenekon operasyonları hakkında örgütün tabanına önceden şifreli mesajlar verildiği ortaya çıktı. FETÖ soruşturmalarında önemli bir belge olarak nitelenen raporda, dizilerde Ergenekon için "Erken kondu", Gezi olayları için "Gezinti" ifadesi kullanıldığı belirtildi.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın hazırladığı 52 sayfalık FETÖ raporu, örgütün tabanına şifreli mesajlar gönderildiğini belirledi.

Habertürk'ün haberine göre, hazırlanan rapor 17-25 Aralık ve Amerika destekli darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda önemli bir belge olarak yerini aldı.

Rapora göre, örgüt içerisinde faaliyet gösteren bazı kişiler, yazdıkları kitaplar ve köşe yazılarıyla algı oluşturdu.

Haberde, Cemaatin tabanına ve sempatizanlarına dizi, film ve sosyal medya araçlarını kullanarak şifreli mesajlar verdiği belirtildi. Bu mesajların dizilerde, gerçek hayattaki kişi ve olayların isimlerini çağrıştıran karakterlerle verildiği raporda yer aldı.

Rapora göre, dizilerde Ergenekon kumpası için "Erken Kondu", Gezi olayları için "Gezinti" KCK için "CCK" ifadeleri kullanıldı. Fethullahçı terör örgütünün bu tür dizilerde, düzenlenecek Ergenekon operasyonlarını önceden şifreli verdiği raporda anlatıldı.

Raporda, örgütün sosyal medyadaki "Haramzadeler, Başçalan, Fuatavni ve Yıldızkulis" isimli sahte hesaplarına da dikkat çekildi. Özellikle "Fuatavni" hesabından yapılan paylaşımların, örgütün basın yayın kuruluşu ve internet sitelerince haberleştirilerek geniş kitlelere ulaştırıldığı belirtildi.

Emniyetin hazırladığı raporda, örgütün "Şantaj ve tehdit" yöntemine de sıkça başvurduğu vurgulandı. Kimi zaman kullanılan kimi zaman da tehdit amaçlı hazırlanan şantajların hedefinde özellikle, işadamı ve yargı mensupları olduğu ifade edildi. Bu kişilerin, gizli görüntüleri ile ses kayıtlarının usulsüz şekilde toplanarak arşivlendiği, bunlarla şantaj ve tehdit yapıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

'Firardaki Güney Afrika imamı Necdet İçel FETÖ'den 17 milyon çaldı!' Gündem TSK: Çukurca'ya hava harekatında 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi çöktü Gündem İstanbul Başakşehir'de sahte küpeli bir kurbanlığın verem olduğu tespit edildi Gündem