Kılıçdaroğlu'ndan Obama'ya bağlılık mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerika ziyareti ikinci gününde... Kılıçdaroğlu'nun Brookings Enstitüsü'nde yapacağı konuşmanın metni ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, Amerika'ya "CHP'nin Türkiye’si ile ABD’nin paylaştığı birçok ortak değer var" mesajı verecek. Türkiye'nin NATO ve Avrupa Birliği üyeliğine de destek veren Kılıçdaroğlu, "Yerimiz batıdır" diyecek.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika ziyaretinde art arda mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak uçakta gazetecilere konuştu, "Obama ile aynı dokudan geliyoruz" dedi. Amerika'da 20 yıl önce siyahi bir başkan olmasının düşünülemeyeceğini belirtti, mezhebini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Bugün ABD toplumu bunu aştı. Türkiye de aşmak zorunda. Türkiye'de Alevi’den Başbakan niye olmasın?" dedi.

Ziyaret sırasında, Kılıçdaroğlu'nun Brookings Enstitüsü'nde yapacağı konuşmanın metni ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, bu metinde Amerika, NATO ve Avrupa Birliği üyeliği politikalarını anlattı.

İşte o konuşmadan satır başları..

.

“CHP, Türkiye'yi bölgesindeki ülkeler başta olmak üzere, tüm ülkelerle yoğun ve dostça ilişkileri olan, ancak Avrupa-Atlantik ailesi içinde yer alan bir ülke olarak görmektedir.”

Kılıçdaroğlu'nun en önemli vurgusu "Batıcılık" oldu.

“Dış siyasette yerimiz batıdır. 200 yıldır batılılaşmaya çalışıyoruz. CHP'nin bu konuda bir tereddüdü yoktur. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğini temel bir hedef olarak benimsiyoruz.”

CHP Genel Başkanı, partisinin NATO'ya sadık olacağını belirtti

“NATO ittifakını önemsiyoruz ve NATO’nun önem, rol ve etkisinin günümüz dünyasında daha da arttığını düşünüyoruz. Türkiye ittifaklarına sadık bir ülkedir. Müttefiklerin savunma konularında uyum içinde olmaları gerektiğini değerlendiriyoruz.”

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ile Amerika'nın ortak değerleri bulunduğunu ifade etti.

“CHP'nin Türkiye'si ile ABD'nin paylaştığı birçok ortak değer vardır. Bunların başında; demokrasi, hukukun üstünlüğü, kadın-erkek eşitliği ve özgürlükler gelmektedir. Öte yandan, güvenli ve enerji alanları iki ülkeye yeni işbirliği fırsatları sağlayabilir”

ulusalkanal.com.tr

Ajanlık teklifi TBMM'de Gündem Denktaş'ın mezarı yok Gündem Yasak bölgede yakalanan Suriyeli'nin üzerinden bakın ne çıktı Gündem AKP'den Öcalan'a yeni komisyon Gündem