Danıştay Trakya'yı kurtardı!

Trakya'da yapılması planlanan bir Nükleer Santral ve beş Termik Santrale, Danıştay izin vermedi. Danıştay, TMMOB'nin açtığı davada, tarım alanına santraller kurulmasını içeren Trakya Bölge Planı değişikliğini oy birliğiyle durdurdu.

Abone ol

Trakya'da yapılması planlanan bir Nükleer ve beş Termik Santral için Danıştay'dan vize çıkmadı.

Danıştay 6. Dairesi, TMMOB'nin açtığı davada, santrallerle ilgili Trakya Bölge Planı'nı durdurdu. Karar oy birliğiyle alındı.

Söz konusu Tarım Bölge Planı, tarım alanlarının "enerji üretim ve depolama" ve "kentsel yerleşme" alanı olarak kullanılmasını içeriyordu. Santrallerin Malkara ve Şarköy'de kurulması isteniyordu. Halk ve kitle örgütleri ise deprem riski ile doğa ve tarımsal üretimin zarar göreceği gerekçesiyle plana itiraz ediyordu.

Danıştay 6. Dairesi, yapılaşma planını daha önce iki kez durdurulmuş ancak karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanmamıştı. Bu Danıştay tarafından verilen üçüncü durdurma kararı oldu. Danıştay, keşif için bir de bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Avukat Bülent Kaçar, "Amaçlanan, Trakya topraklarının, doğasının talan edilip, küresel sermayeye ve enerji lobisine açılmasıdır. Bu karar hukukun zaferidir, bakanlık gereğini yerine getirsin" dedi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da bayrak tepkisi Gündem Yoksula zengin çivisi! Gündem Apo'ya Lice ziyareti! Gündem HDP'den bayrak açıklaması! Gündem