AKP İncirlik Üssü'nü Amerika'ya verdi!

AKP iktidarı İncirlik Üssü'nü Amerika'ya verdi. Bu hafta Türkiye'ye gelen 40 kişilik ABD heyeti ile AKP iktidarı arasında yapılan pazarlıklarda ilerleme sağlandı. İncirlik Üssü'nün Suriye'ye yapılacak hava operasyonlarında kullanılması için mutabakata varıldı. Bu mutabakatı Genelkurmay kaynakları da doğruladı. Hükümetler arası imzaların atılması durumunda İncirlik'ten kalkan savaş uçakları Suriye'yi vuracak. Türkiye'nin güvenlikli bölge talepleriyle ilgili de hiçbir anlaşma yapılmadı.

Abone ol

Amerika ile AKP hükümeti Suriye'de yürütülen hava operasyonlarında İncirlik Üssü'nün kullanımı konusunda mutabakat sağladı.

Obama'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi emekli general John Allen, 40 kişilik askeri bir heyet ile 6 Temmuz günü Ankara'ya gelmişti. İki gün boyunca ve toplamda 10 saat süren görüşmelerin ardından Amerika, Adana'daki İncirlik Üssü'nü kullanma konusunda Ankara'yı ikna etti.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyine bir Kürt Devleti kurulmasını önlemeye çalışırken, Amerika, İncirlik hamlesiyle süreci IŞİD'le mücadele eksenine kaydırdı. IŞİD ile mücadele adı altında, Amerika önderliğindeki koalisyon güçlerine İncirlik Üssü'nün kullanma izni verildi.

İncirlik Üssü'nün Suriye'ye yönelik hava operasyonlarına açılması mutabakatını Genelkurmay Başkanlığı kaynakları da doğruladı. Dışişleri Bakanlığı kaynakları da İncirlik mutabakatını yalanlamadı.

Son kararı Amerika ve Türkiye hükümetleri verecek. İmzaların atılması durumunda İncirlik, Amerika'nın savaş üssü olacak. Askeri uzmanlar, İncirlik'in Suirye Savaşı'na açılmasının Türkiye'nin çıkarlarına aykırı olacağı görüşünde.

Peki, Amerika'ya İncirlik'i veren AKP hükümeti ne aldı? "Güvenlik Bölge" planı ile ilgili ortak bir karar çıkmadı. PKK/PYD'nin Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda da ABD sadece söz verdi.

ulusalkanal.com.tr

Akıl almaz haber! İzmir'de CHP şaşırdı Gündem ''Kürdistan'' ve ''Doğu Türkistan'' planları kimin hizmetinde Gündem ABD'den tavşana bak taktiği Gündem AKP, CHP ile mi MHP ile mi hükümet kuracak yoksa erken seçim mi yapılacak? İşte olası senaryolar Gündem