'Dünya düzeni değişecek'

Çin'de yayımlanan 'China Times' gazetesi, Rusya ile Çin arasındaki iş birliğinin dünya düzenini değiştireceğini yazdı. Ukrayna krizi ve Batı yaptırımlarının iki ülke arasındaki işbirliğini genişlettiğini belirten gazete, Amerika'nın dünyadaki hakimiyetinin tehlikede olduğunu yazdı.

Abone ol

Çin'de yayımlanan China Times gazetesi, Rusya ile Çin arasında dünya düzenini değiştirecek işbirliği olduğunu yazdı.

Gazetenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin dünya düzenine etkilerinin değerlendirildiği makalede; Çin'in açıklık politikası ve Rusya'nın doğu yöneliminin birbiriyle ilişkili olduğu belirtildi.

Rusya-Çin ilişkilerinin hızla geliştiği vurgulanan yazıda; bunda Ukrayna krizi ve Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının etkili olduğu kaydedildi.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 100 milyar doları buldu. Rusya, Asya Altyapı Yatırım Bankası'na katılacak, Çin Rusya'dan avcı uçağı alacak ve Karadeniz'de ortak deniz tatbikatı yapılacak.

Gazete bu gelişmeleri Moskova ile Pekin'in Soğuk Savaş'ın bu yeni döneminde Amerika'ya karşı koyabilmek için kendilerine stratejik bir konum belirlediği anlamına geldiğini yazdı.

Gazete; Rusya ile Çin arasındaki işbirliğinin Amerika'nın dünyadaki hakimiyeti için açık bir tehlike olduğunu, genişleyen işbirliğinin Amerika için tehdide dönüştüğünü yazdı.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan da Türk akımında Dünya Tagammu 39 yaşında Dünya Akdeniz'den bir facia haberi daha! Dünya "Suudi Arabistan'ın amacı Yemen'i işgal etmek ve boyun eğdirmektir" Dünya