Karargahta yargı yemeği

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Anayasa Mahkemesi üyelerine Genelkurmay Karagahı'nda yemek verdiği ortaya çıktı. 18 Aralık'ta verilen yemekte askeri kanat, Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve ekibine verdiği yemeğin ardından bu kez Genelkurmay Karargahı’nda yüksek yargı zirvesi düzenlendiği ortaya çıktı.

18 Aralık'ta yapılan görüşmede askeri kanat, Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin sıkıntıları ve silah arkadaşlarının mağduriyetini Anayasa Mahkemesine iletti.

Askerler, "Çeşitli davalarda silah arkadaşlarımız yargılanıyor. Pek çok açıdan mağdur oldular. Askerlerin yargılandığı davalarda yaşanan sıkıntılar biliniyor. Usullere aykırı uygulamalar var" diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, sohbet sırasında o gün çıkan bir kararın konuşulduğunu da söyledi. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, konuşulan karar ordudan atıldıktan sonra üç suçlamadan da "delil yetersizliğinden" beraat eden bir askerin AYM’ye yaptığı bireysel başvuruydu.

Başvuruyu dikkate alan mahkeme, oybirliğiyle "masumiyet karinesinin" ihlal edildiğine karar verdi. AYM, tazminat yerine, askeri yüksek yargı yönünden ilk anlamına gelen "yeniden yargılama" kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr

Bir skandal daha Gündem Asgari Ücret 920 simitten 604 simite düştü! Gündem Lahmacun sürgünü Gündem “Bazıları komplo, kumpas diyerek...'' Gündem