"Bayramda dengeli beslenin, tatlıyı abartmayın"

Salgın nedeniyle Türkiye bu yıl Ramazan Bayramını evinde geçirecek. Sağlık Bakanlığı, bayram süreci için bazı uyarlarda bulundu. Sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Bakanlık, aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nı evde geçirecek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Beslenme konusunda aşırıya kaçılmaması gerektiğini belirten bakanlık, sağlıklı beslenme için 11 maddelik rehber hazırladı.

Çalışmada öncelikle, hamur işi ve tatlıyı abartmayın denildi. Şeker, çikolata ve özellikle baklava börek gibi hamur işlerinin kan şekerini hızla yükselttiğine dikkat çekildi.

Rehberde, 1 aylık oruç döneminin ardından bayramda dengeli beslenebilmek için beş temel besin grubuna işaret edildi. Bunlar, 'Süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller ile yağlı tohumlar, sebzeler, meyveler, ekmek ve tahıllar' olarak sıralandı.

Uzun saatler tutulan oruç nedeniyle vücutta sıvı kaybı yaşandığına dikkat çekilen çalışmada, bol bol sıvı tüketilmesi istendi.

Çalışmada ayrıca, evde geçirilen sürede vücudun hareketsiz kalmaması için çeşitli fiziksel aktivitelerin yararlı olacağı vurgulandı.

ulusal.com.tr

Kısa sürede çok sayıda analiz yapabilecek Kovid-19 test kiti geliştirildi Sağlık Çocuklarla birlikte eğlenin! Sağlık Türkiye'de Kovid-19'dan iyileşen hasta sayısı 116 bin 111'e ulaştı Sağlık MEB'den sözleşmeli öğretmen açıklaması Sağlık