Siyasi partilerden 1 Kasım seçimleri için İstanbul'da centilmenlik kararı

1 Kasım seçimleri öncesi İstanbul'da siyasi centilmenlik kararı alındı. İstanbul Valiliğinde bir araya gelen parti temsilcileri, belirlenen yerler dışında bayrak, afiş, pankart asılmaması ve hoparlörlerle anons yapılmaması konusunda mutabakata vardı.

Abone ol

Her seçim döneminde yaşanan çevre ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek için İstanbul Valiliğinde biraraya gelen siyasi parti temsilcileri 1 Kasım seçimleri için centilmenlik kararı aldı.

Toplantıda, parti binaları ve seçim bürolarının çevresi ile İlçe Seçim Kurulları'nca gösterilecek yerler dışında parti bayrağı, afiş, pankart gibi materyallerin asılmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Bunu yanı sıra ibadethaneler, hastaneler, okul, yurt ve pansiyonların etrafında da hoparlörlerle anons, duyuru ve propaganda yapılmaması konusunda oy birliği ile centilmenlik kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada aralarında Vatan Partisi, Saadet Partisi, AKP, CHP, MHP, HDP, BTP, BBP ve diğer partilerin temsilcilerinin hazır bulunduğu seçim güvenliği toplantısında; Seçim Kanunu'ndaki yasaklara uyulması konusunda oy birliği ile mutabakata varılarak centilmenlik kararı alındığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Türk askeri Ermenistan'a gidiyor Gündem Aziz Sancar’dan bir Orhan Pamuk çıkmaz Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan NATO açıklaması Gündem Nobel Ödüllü Türk Aziz Sancar: Şuyum buyum derseniz olur şu bu Türk'üm derseniz saygı görürsünüz Gündem