Kedi Köyü kuruldu

Antalya'da bir grup hayırsever, sokak kedilerinin bir arada bakımını yapabilmek amacıyla kedi köyü kurdu. Konyaaltı İlçesinde iki dönümlük alanda inşa edilen kedi köyünde küçük villalar, barınaklar ve oyun parkları yer alıyor. Köyde, kediler hamak keyfi bile yapabiliyor.

Abone ol

Hayaller İstanbul'da başladı, adımları Antalya'da atıldı.

İstanbul'da yaşayan Mehmet ve Müjgan Orhan çifti 2 yıl önce izledikleri filmden esinlendiler, yalnızca kedilerin yaşadığı bir yer kurmayı hayal ettiler. Hayallerini gerçekleştirmek içinde soluğu Antalya'da aldılar.

Kedi köyü için ilk işleri de gönüllülerle birlikte Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ni kurmak oldu.

Hayaller yarım kalmasın diye arabalarını sattılar. Bu parayla Konyaaltı İlçesi Doyran Mahallesindeki iki dönümlük araziyi kiraladılar. Büyük bir imecenin eseri olan kedi köyünü kurdular...

"Kediler için burada sığınma yerleri, dış mekan şartlarına dayanıklı villalar yaptık. Bu villaların da tabi her şeyini biz cebimizden almadık. Sosyal medya da işte duyurusunu yaptık. Dedik ki, 'dostlar bize ağaç lazım, demir lazım, boya lazım' Onlar, bir kısmı dedi ki, 'para gönderelim'. Yok dedik, burada, bu projede para geçmiyor."

Şu an yaklaşık 100 kedinin olduğu kedi köyü, yeni sakinlerini bekliyor. Köye sokaktan nakil çalışmaları da hızla sürüyor.

Kedilerin barınması, yemesi, içmesinin yanı sıra günlük aktiviteleri bile düşünülmüş. Köyde hamaktan, oyun parkına kadar her şey var .

"Hemen burada doğal kaynak suyumuz var, akarsuyu vardır bitişiğinde. Hayvanlar suyunu oradan içiyor. Arı bir tane konteynırımız var. Konteynırımızda kısırlaştırma akabinde bakım ünitesi olarak hizmet veriyor."

Türkiye'nin ilk kedi köyünde hayvan severler sayesinde her şey yolunda. Fakat sokakta daha çok kedi var. Bu nedenle kedi köyünün yaratıcıları hedef büyüttü; şimdi hayallerde şehir kurmak var...

"Biz tek kendimiz hiçbir şeyiz. Ardımızda güzel insanlar var. Onlarla birlikte bu projeyi daha da büyüteceğiz. Köyden çıkacağız, şehir olacağız. niyetimiz o."

Darısı diğer illerimizdeki kedilerin başına...

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'nün iş adamları deşifre oldu Gündem Kırgızistan Bişkek'te düşen Türk kargo uçağıyla ilgili en net açıklama Gündem Antalya'da ağır ceza hakimi, savcı eşi ve 2 çocuğu kazada yaralandı Gündem HDP'li Aydoğan'a 103 yıl hapis cezası istemi Gündem